Меморандум за сътрудничество между Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, производителите на български храни и преработвателите беше сключен днес във Военния клуб в София. Министърътна туризма - Николина Ангелкова, също присъства на срещата. Тя е категорична, че сподписването на това споразумение ще се увеличи броят на туристите, които избират България като дестинация за своите почивки.
В момента Министерството на икономиката обмисля критерии, съгласно които хотелите ще получават етикети за качество. Те ще бъдат въведени от следващата година, няма да са задължителни, но ще гарантират на клиентите, че ще гарантират на клиентите, че ще получат качествена и полезна храна.
Вижте подробности в прякото включване на репортера на БНТ 2 Паулина Найденова.
РЕГИСТЪР
на фирмите произвеждащи хляб и брашно по Утвърден страндарт „ България“ за 2024 година.
Изтегли от ТУК