
От 11 до 14 ноември 2015 г. в Интер Експо Център ви очакват най-големите в България и Югоизточна Европа изложения в хранително-вкусовата индустрия. Хранителна (р)еволюция ще представят МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК.
Производители, дистрибутори, търговци от страната и десетки други държави ще покажат новите постижения на хранително-вкусовата индустрия и хорека сектора. Разнообразие от храни, напитки, суровини, машини, технологии, измервателна техника, опаковки, хотелско, ресторантско оборудване и обзавеждане, услуги ще приковат вниманието на посетителите.
Близо 380 български и чуждестранни компании ще участват на специализираните международни изложения. Ще се включат фирми от Румъния, Гърция, Полша, Унгария, Словакия, Италия, Испания, Германия, Австрия, Холандия, Турция. На колективни щандове се представят фирми както от родната индустрия, така и компании от Италия и Унгария.
Двустранни срещи на унгарския и българския бизнес
Тази година Унгария е страна партньор на ИНТЕРФУД & ДРИНК. По този повод пристига бизнес делегация от 15 унгарски компании - производители и вносители на вина и други типични храни и напитки. Целта на посещението е запознаване на унгарските компании с българския местен бизнес и представяне на региона като атрактивна бизнес дестинация.
Посолството на Южна Африка освен с традиционни вина, ще разкрие привлекателността на страната на семинар „Популяризиране на южноафриканския туризъм, храни и напитки“
Нови машини и технологии, над 20 делови събития
Деловата програма на МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД И ДРИНК включа над 20 събития - форуми, конференции, презентации и дегустации.
На 14-ото издание на ИНТЕРФУД & ДРИНК посетителите ще открият разнообразие от машини за индустрията с нисък разход на гориво, както и много здравословни продукти. Патентована технология за изцеждане на плодове, интересен метод за почистване на санитарното помещение и опаковъчни машини с нов метод за слепване, който опазва околната среда са сред новостите. Фирми, лидери в системите за управление на водите в хранително-вкусовата промишленост ще предложат своите нови продукти. Еко серия рекламни стелажи без крепежни елементи са нов подход при изграждане на щанда. Система за мърчандайзинг на продукти в бутилки и терапак кутии спестява времето за подреждане стоките на рафта. Ще научите повече за новата версия на мобилното приложение „БГ Баркод“
На ИНТЕРФУД & ДРИНК за шеста година ще има интересна БИО ЗОНА, организирана от Българска асоциация Биопродукти. Посетителите ще видят повече фирми и повече сертифицирани билогични продукти. Биопроизводители и търговци ще обсъдят предизвикателствата пред бизнеса през следващия програмен период. Зона Диета & Фитнес за здравословно хранене и спортен режим ще постави акцент върху „Ролята на традиционните храни в здравословното хранене.“ Здравословните храни и диетичните напитки са основен акцент в програмата на ИНТЕРФУД & ДРИНК. Нетипични храни като лютеница с мед и имамбаялдъ със зехтин ще изненадат гостите на изложението.
МЕСОМАНИЯ тази година навършва 22 години и за пореден път ще видим машини и технологии с акцент върху максимална хигиена в работните помещения. Ще опитате палитра от деликатеси, като тази година фирмите залагат на продуктите от телешко месо. Други пък налагат ново разбиране и за месните продукти. За първи на изложението ще видите вегетариански колбаси без месо и без соя. Асоциацията на месопреработвателите в България ще представи платформа за сертифициране на животински фуражи и гарантиране качеството на месните и млечни продукти.
„Проблеми, перспективи пред млечния сектор“ ще бъде тема на форум на Асоциацията на млекопреработвателите в България като част от СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО. Сред акцентите ще бъде състоянието на сектора, възможностите за финансиране и новите изисквания за етикетиране. За своето едва 12-то издание изложението ще покаже изключително модерни технологии, сред които нови машини за дозиране и опаковане на мляко и млечни продукти. Посетителите ще открият опаковъчни и процес машини на специални цени. Енергоспестяващо оборудване и технологичен пробив с машина, която загрява течности без замърсяване, ще впечатлят гостите. Малките ферми ще научат повече за уникалния млекопреработвателен робот, който ще ги направи независими от търговците.
Националният браншови съюз на сладкарите и хлебарите в България на специален щанд организира по време на БУЛПЕК полезни дегустации за приготвянето на различни печива и десерти с участието на консултанти от България, Латвия, Белгия. Това е една от най-емблематичните изложби, която вече 22 години пресъздава топлия вкус на трапезата. Хлябът –храната на боговете ще продължава да бъде основен продукт за българина. Затова фирмите ще предложат разнообразие от типични вкусове от миналото и по-здравословни съставки и начин на приготвяне, модерни в момента. Браншът ще предложи богата гама от доказани и нови продукти като хляб с пшеничен зародиш и ръжена закваска.
Детска дегустация и викторина под мотото „Здрави и силни от малки“ ще представят от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци.
Изпълнителната агенция по лозата и виното и Националната лозаро-винарска камара ще участват в семинар „Подпомагане на лозаро-винарския сектор и перспективи за развитието му“. САЛОН НА ВИНОТО ще предложи неповторима дегустация на различни български и чужди вина. За поредна година ще може да закупите колекции от качествени вина. Българските компании вече осъзнават необходимостта от по-силен маркетинг на своите марки сред българските потребители. Затова са приготвили интересни изненади. Бутикови изби от България, съседните страни и Европа ще предложат свои специални селекции от чудния еликсир.
На изложенията ще стартира Национална кампания „Храната - път към здравето“ на Института за стратегии и анализи. Тя е подкрепена от всички браншови организации и ще бъде открита с конференцията "Знанието е първата крачка към здравословното хранене“.
„БГ продукти на масата“ ще е тема на форум, който обединява производители и преработватели от всички сектори за повече български храни. Изключително важно е бизнесът да се възползва от възможностите за инвестиции в производство и преработка на земеделски суровини от новата Програма за развитие на селските райони.
Бизнесът ще научи какви са възможностите за финансиране от банките. Ще разбере тактики как да се наложи на пазар като американския. Още други фирмени събития ще изпълнят богатата делова програма на изложенията.
За бизнес участниците и посетителите на изложбите за храни и напитки ще се проведат традиционните Конкурс „Златен медал с диплом“ и Конкурс на потребителя.
Източник:IEC.BG