Булпек

„Хлябът от чисти ръце” – Национална кампания на браншовия съюз в подкрепа на легалния бизнес в партньорство с МЗХ, БАБХ и МФ

Стартира Национална кампания „Храната – път към здравето“

Информацията ни залива отвсякъде и е много трудно да се ориентираме при избора на хранителни продукти, които се вписват в здравословния начин на живот. В същото време зачестяват болести като затлъстяване, хипертония, ранен диабет. Затова Институтът за стратегии и анализи заедно с браншови организации от хранителната

индустрия започват мащабна информационна кампания „Храната – път към здравето“, която чрез възпитание и образование ще налага принципите на здравословното хранене у нас.


Стартът ще бъде даден днес, 12 ноември от 14 часа в зала „Витоша“ на Интер Експо Център по време на конференцията „Знанието е първата крачка към здравословното хранене“.


Съмишленици на мащабната кампания са Съюзът на хранителната промишленост, Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България, Асоциацията на месопреработвателите в България, Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци, Сдружението за модерна търговия.


Целта на кампанията е да се даде максимално широка, достъпна и изцяло достоверна информация за полезните за здравето храни, и за правилния начин на хранене.


Лица на кампанията са четирикратният олимпийски медалист Йордан Йовчев, артистите Луиза Григорова и Ненчо Балабанов, Мерлин Арнаудова, балканска шампионка по бодифитнес, певецът Криско.


В дискусията ще се включат Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, проф. д-р Божидар Попов, председател на Българско дружество по хранене и диетика, проф. д-р Светослав Ханджиев, председател на Българска асоциация за изследване на затлъстяването,
Антоанета Божинова, изпълнителен директор на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци, Йордан Матеев, изпълнителен директор на Сдружението за модерна търговия, Ели Герганова, председател на борда на Националния съвет за саморегулация, Жана Величкова, изпълнителен директор на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България, д-р Светла Чамова, изпълнителен директор на Асоциацията на месопреработвателите в България, д-р Силвия Паскалева, Владимир Каролев, съветник на министъра на икономиката.


Зад каузата на Националната кампания „Храната – път към здравето“ на 12 ноември ще застанат още Мая Манолова, омбудсман на Република България, Красен Кралев, министър на младежка и спорта, проф. Тодор Танев, министър на образованието, Цветан Димитров – заместник министър на земеделието и храните, д-р Дамян Илиев, изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните.


Наши медийни партньори са: Българско национално радио, Българска национална телевизия, Канал 3, Агенция Фокус, Агенция БГНЕС, Вестник „Стандарт“, Българска телеграфна агенция .Документи Булпек

pismoБлагодарствено писмо
Изтеглете от ТУК
pismoПоздравителен адрес Булпек .
Изтеглете от ТУК

bgРЕГИСТЪР
на фирмите произвеждащи хляб и брашно по Утвърден страндарт „ България“ за 2024 година.
Изтегли от ТУК

Писмото

pismoПисмо до Г-н Бойко Борисов и Д-р Петър Москов.
Изтеглете от ТУК

ДИСКУСИОНЕН КЛУБ

Дискусия за здравословното детско и ученическо хранене


-------------------------------------------------

Измама с храни, злоупотреба с информация за храни и влиянието върху здравето на потребителя

АГРА 2019

Галерия Булпек 2021

Галерия Булпек 2020

Puratos

Lesaffre

https://otzruncetodo.bg