Преетикирането обикновено е действие, което се извършва от производители и търговци, които имат особено отношение към сивата икономика.
Държавата подготвя нов закон за храните, който гарантира, че ще ядем по-качествена и безопасна храна. Настоящият закон за храните е създаден 2002 г., а пазарът сега е съвсем различен. Има законодателство, което поради липса на поправки в действащия закон не кореспондира с европейските регламенти и не могат да бъдат прилагани каквито и било наказания”.
Това обясни в „Здравей, България” Мариана Кукушева от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.
Tова искат бизнесът, дарителските организации и социалните домове.
РЕГИСТЪР
на фирмите произвеждащи хляб и брашно по Утвърден страндарт „ България“ за 2025 година.
Изтегли от ТУК
Дискусия за здравословното детско и ученическо хранене
-------------------------------------------------Измама с храни, злоупотреба с информация за храни и влиянието върху здравето на потребителя