Въвеждането на доброволен етикет за качество е сред критериите, разработвани от министерството на туризма, които ще трябва да стимулират предлагането на повече услуги в хотелите и ресторантите. Това информира министърът на туризма Николина Ангелкова при подписването на Меморандума за сътрудничество между Българската хотелска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и девет браншови организации на български производители на храни и напитки.
Елемент за получаването на етикета за качество ще бъде предлагането на традиционни български продукти, произведени по БДС и браншови стандарти за качество, уточни Ангелкова.
"Спазването на този Меморандум да бъде едно от изискванията, за да бъде даден етикетът за качество в туризма", обясни тя и добави, че до края на годината трябва да бъдат разработени и представени всички детайли, свързани с неговото получаване и прилагане, като те залегнат и в промените в Закона за туризма.
Това стана ясно след подписването на Меморандум за сътрудничество
Акценти във видеото:
Храни, произведени по Български държавен стандарт или други браншови стандарти за качество, ще предлагат хотелиерите и ресторантьорите през това лято на туристите. Това стана ясно след подписването на Меморандум за сътрудничество между Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация и браншови организации на производители на храни.
Меморандум за сътрудничество между Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, производителите на български храни и преработвателите беше сключен днес във Военния клуб в София. Министърътна туризма - Николина Ангелкова, също присъства на срещата. Тя е категорична, че сподписването на това споразумение ще се увеличи броят на туристите, които избират България като дестинация за своите почивки.
В момента Министерството на икономиката обмисля критерии, съгласно които хотелите ще получават етикети за качество. Те ще бъдат въведени от следващата година, няма да са задължителни, но ще гарантират на клиентите, че ще гарантират на клиентите, че ще получат качествена и полезна храна.
Вижте подробности в прякото включване на репортера на БНТ 2 Паулина Найденова.
РЕГИСТЪР
на фирмите произвеждащи хляб и брашно по Утвърден страндарт „ България“ за 2024 година.
Изтегли от ТУК
Дискусия за здравословното детско и ученическо хранене
-------------------------------------------------Измама с храни, злоупотреба с информация за храни и влиянието върху здравето на потребителя