Хотелите и ресторантите ще предлагат храни и напитки, произведени по БДС и други стандарти за качество.
Репортажа на Мила Младенова за предаването ''12+3'' можете да чуете от звуковия файл:
|
Хотели и ресторантьори вече ще предлагат храни и напитки, произведени по български стандарт за качество.
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и девет браншови организации на производители на храни и напитки, подписаха Меморандум за сътрудничество в присъствието на министрите на туризма Николина Ангелкова и на земеделието и храните Десислава Танева.
Министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на земеделието и храните Десислава Танева присъстваха на подписването на Меморандум за сътрудничество между Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и браншови организации на производители на храни и напитки. Церемонията се състоя в Централния военен клуб-София.
Меморандумът предвижда хотели и ресторантьори от мрежата на БХРА да предлагат български храни и напитки, произведени по БДС и други стандарти за качество.
Въвеждането на доброволен етикет за качество е сред критериите, разработвани от министерството на туризма, които ще трябва да стимулират предлагането на повече услуги в хотелите и ресторантите. Това информира министърът на туризма Николина Ангелкова при подписването на Меморандума за сътрудничество между Българската хотелска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и девет браншови организации на български производители на храни и напитки.
Елемент за получаването на етикета за качество ще бъде предлагането на традиционни български продукти, произведени по БДС и браншови стандарти за качество, уточни Ангелкова.
"Спазването на този Меморандум да бъде едно от изискванията, за да бъде даден етикетът за качество в туризма", обясни тя и добави, че до края на годината трябва да бъдат разработени и представени всички детайли, свързани с неговото получаване и прилагане, като те залегнат и в промените в Закона за туризма.
РЕГИСТЪР
на фирмите произвеждащи хляб и брашно по Утвърден страндарт „ България“ за 2024 година.
Изтегли от ТУК
Дискусия за здравословното детско и ученическо хранене
-------------------------------------------------Измама с храни, злоупотреба с информация за храни и влиянието върху здравето на потребителя