Акценти във видеото:
Проектът за нов Закон за храните - какво налага промените? Как ще се осъществява контрола за безопасност на храните? Какви санкции се предвиждат за нарушителите? Тема, значима за всеки, независимо от възраст и професия.
Хотелите и ресторантите ще предлагат храни и напитки, произведени по БДС и други стандарти за качество.
Репортажа на Мила Младенова за предаването ''12+3'' можете да чуете от звуковия файл:
|
Хотели и ресторантьори вече ще предлагат храни и напитки, произведени по български стандарт за качество.
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и девет браншови организации на производители на храни и напитки, подписаха Меморандум за сътрудничество в присъствието на министрите на туризма Николина Ангелкова и на земеделието и храните Десислава Танева.
Министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на земеделието и храните Десислава Танева присъстваха на подписването на Меморандум за сътрудничество между Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и браншови организации на производители на храни и напитки. Церемонията се състоя в Централния военен клуб-София.
Меморандумът предвижда хотели и ресторантьори от мрежата на БХРА да предлагат български храни и напитки, произведени по БДС и други стандарти за качество.
РЕГИСТЪР
на фирмите произвеждащи хляб и брашно по Утвърден страндарт „ България“ за 2025 година.
Изтегли от ТУК
Дискусия за здравословното детско и ученическо хранене
-------------------------------------------------Измама с храни, злоупотреба с информация за храни и влиянието върху здравето на потребителя